web analytics

Over de stichting SKB

Over SKB

Stichting Kerkconcerten Boxtel  heeft ten doel jaarlijks een aantal concerten te organiseren. Het accent ligt hierbij op concerten waarbij gebruik wordt gemaakt van het monumentale Smitsorgel (1842) van de Sint-Petrusbasiliek, bespeeld door gerenommeerde organisten.

De Stichting Kerkconcerten Boxtel ontvangt geen subsidie en verzorgt sinds 1965 jaarlijks een aantal concerten. De concerten worden mogelijk gemaakt d.m.v. entreegelden, alsmede de bijdragen van donateurs en sponsors. De Stichting heeft geen bezoldigde bestuursleden/medewerkers.

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van SKB in 2015, is het jubileumboekwerk “SKB: een halve eeuw muziek in Boxtelse kerken” geschreven. Klik hier om de digitale editie van dit jubileumboekwerk te bekijken!

Het bestuur van SKB bestaat momenteel uit de volgende leden:

• Kees van Houten (voorzitter)
  • Bert Schoondermark (penningmeester)
  • Jeroen Schuyt (secretaris)
  • Hans van der Haagen (bestuurslid)
  • Marcel Jurriëns (bestuurslid)

Tommy van Doorn is verbonden met de SKB als artistiek adviseur.